To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, February 1, 2011

Sepagi Dipasar Borong Kemaman ( Part 2)


okey..sambungan drp part 1 [cite pasal ikan ]..

part 2 meh kita cite pasal [sayur2 segar] plak yer..tp harga xtau la coz malas nk bukak mulut tanya tokei sayur tuh,,, hakhak..just cuci mata jer la yer!

cili merah..nampak mcm sgt pedas kan !

green capsicum..wiyah guna dlm sayur campur bg colourfull gitu !

terung bulat..boleh wat kari or goreng! tu jer yg tau :-)

cili thailand [nama ni wiyah yg bagi]..sedap wat jeruk makan ngan mee goreng/ sup tau coz lada ni xpedas sgt !

red capsicum !

kacang bendir..wat asam pedas mmg syok kalo tambah neh! nyumnyummm

kacang buncis...goreng ngan udang!! meleleh air liur...

timun batang murah giler! rm 10/bag...tapi beli banyak2 nk wat pe ek..kalo org berniaga untung la kan beli byk2 mcm neh.. :-)

ikan dah beli..sayur sume dah beli..jap lg kena singgah beli barang kering mcm beras & rempah2 la plak ! tp kat situ kedai cina xleh nk snap2 gambar nanti kena lempang..uit kena lempang??? ganas nye cina tuh..hehe
tak la sebenarnya..cuma sogan mcm jakun jer beras pon nk amik gambar..mcm over jer yerk! cukup la takat yang ada kan..
xper lepas ni kita g breakfast plak..mak wiyah nk blanjer kat kodai sodap katanya..hoooyehh yiiiipppie!

next episod kita g breakfast eh..tunggu hehhe

k daaa..nk tdo da,,esok nk bangun awal pagi bawak ayah g check up kat klinik mata uia kuantan! mesti kena bangun awal coz appointment kul 8.00pagi..kalo bangun lambat nanti kena bebel ngan mak wiyah..so harusla kena tdo skarang yer! nite all

3 comments:

Cahaya Aina said...

errr cili thailand tuh tk pedas ye..hee aina ada dpt adik ipar bg..ingtkan pedas..so tk pernah guna..bg kt jiran..hehehe..nnt nk try lah wat jeruk..i loike jeruk!!

Wiyah said...

aah x pedas pon aida...wat cili jeruk mmg bes! ina potong bulat2 letak dalam bekas then isi cuka sampai tenggelam lada tu pastu tambah garam cket..makan ngan mee up,mee goreng mmg terangkat la aina..hehhee

Wiyah said...

eh ngarut2 jer wiyah ni..kejap aida,,kejap aina..hehe AINA sory key board prob cket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...