To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, February 19, 2011

Kegunaan riCe cooKeR


hye...makan pe tgh hr ni? masak kat umah ke...tapau jer? hahhaha...actually wiyah tgh bosan tahap kuasa berapa ntah..xder mood sungguh la hr ni!
wiyah nk wat 1 n3...last week punya cite! haha da basi da kan...xper la basi pon basi la,,ada wiyah kesah??? lalalala
apa guna rice cooker selain dr masak NASI???
.
.
.
bila dah terdesak,,mcm2 bleh buat! nk tau apa guna rice cooker selain dr masak nasi ..kita bleh guna utk wat apa lg??? banyak lagi kegunaannya all tau!!...ha meh nk tunjuk...
.
.
mula2 kita masak telor yer...bkn guna rice cooker tp guna water heater ok!! eh eh keluar topik la plak ni..td kata rice cooker ni cite water heater la plak eh...

rebus telor guna water heater..[kahkah,,ini cik nuha punya keje yer]


kita boleh goreng ikan yang rangup kat dalam neh...


kita bleh wat telur dadar yang gebu & berkrim...mcm iklan Ladies Choice tu ;-)


bleh masak sayur petola yang berkhasiat!! [pikcer time sayur da masak,,transfer dlm periuk lain daa..lupa nk snap time dlm rice cooker tu]

.

.

.


ni semuanya adalah bakti dari rice cooker...baguskan rice cooker neh!!

.

.

semuanya adalah gara2 ini!!

.

dapur gas buat hal..xnk keluar API!!

petang terus keluar pergi carefour beli yang baru..balik xsabar terus pasang..tp API xnak keluar jugak !! haha..agak2 pe masalah??? habis sume gelak...rupa2nya GAS yang habis,,haih teruknya anak dara dlm umah neh,,termasukla wiyah yg dara ++ neh,,tau tau jugak!! kahkah

belajar sampai master tp xtau nk beza GAS abis ngan DAPUR yang rosak...kahkah to u ol semua [housemate],,adakah terdapat hubungan yang signifikan antara GAS dan DAPUR GAS??? lalalala..hipotesis utk PS 1 kita semester ni yer...

.

.

ni la pucanya!! xpasal2 membazir da beli dapur yg baru haih,,,[dapur jgn marah marah yer,,u sgt berjasa pada kami],,walopon buruk tp sgt berbakti hokey

dapor gas zaman mat kilau!! kehkeh

k la..nk g solat zohor plak..da nk masuk asar ne...daaaaaaa!!

1 comment:

j&c furniture said...

nak goreng ikan tu xmelekat ke?masa goreng tu kena ttp or buka tudung rice cooker tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...