To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, February 20, 2011

Ikan tongkol selubung merah

hye...salam hari minggu semua,,,kejap je rasa g kelas blik kelas tup222 dah nk ujung bln februari kan,,how time flies kan !! xrasa pergerakan masa sgt cepat kan di akhir zaman neh...haih bermuhasabah diri kejap hr ni...pape pon jom kita layan menu anak dara + mak dara student hr neh,,,panas2 lg dr dapor! hr ni rajen cket nk hadpet...sbbnya adalah kebosanan! kerja byk tp sumenye stuck...makan x stuck hokey sumenye boleh telan kahkah...
.
.
.
hr ni pon msk per yg ada jer,,,g kedai cr barng basah cket!! just ikan & sayur2 jer cukup la ala cart kan..nk makan sedap duk umah sendiri la!! k jom r kita pe kami masak hr ni..

***************
Ikan Tongkol Selubung Merah
[sila la redho ngan nama resepi neh,,ai yg masak sosuka hati la kan,,,,lalalala]
****************

ikan tongkol mesti kena goreng mcm neh okeh...[tq to pakcik kedai coz tolong potong ikan siap2]


then wat la dia punya kuah/sambal dia..[kuah terlebih that y jd selubung mereah...ngehngeh]

cara nak masak:

1. bwg besar + bwg putih + halia + cili kering [blender jer]
2. tumiskan bhn blender td sampai agak garing & naik minyak
3. pastu tambah bahan perasa SESEDAP RASA + bwg besar hiris + tomato
4. da siap...sonang & simple jer kan!

.
.
.


ni plak sayur yg digoreng oleh cik roslena [ena ni sgt rajin duk kat dapor u ol tau x,,nasi goreng dia mms sodap!!]...sayur goreng kicap! hmmm nampak yummy kan ;-)
( resepinya sama je mcm sayur grg wiyah n3 yg dolu2 dgr kata lain malas nk tulis hakhak)

k...free2 bleh try nanti,,kalo nk rasa anak dara+ mak dara student ni masak!!
jom kita makan!!selamat menjamu selera,,,pssst psst u ol lunch pe hari neh??...daaaa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...