To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, February 11, 2011

Ayam Masak Hijau


salam...hye semua! malam neh agak free but does't means for d whole night free,,just for a minute,,,take rest! hahaha....ada byk keje nk setel pasal PS wiyah...alhamdulillah dah 70% siap bab 2, malam ni nk go through sampai siap & sambil tu nk update blog ni jap...nk clear kan cket serabut kat kepala neh..hehe

anyway mlm ni wiyah nk update 1 resepi ayam...wiyah kenal resepi ni time attend couse SHO kat PSDC dulu,,slalu makan kat gerai blakang flet kat area semambu...kedai 1st dr kanan! mmg kalo g situ x amik lauk lain..just lauk neh jer! so bila da kawen & ada masa wiyah try2 la wat...syukur menjdi 1st try kali neh,,,hubby pon ckp OK ada kelainan coz slalu msk kicap..masak merah jer tp kali neh ayam masak hijau plak...hehe pernah dgr ker? hurm kalo nk tau rasanya mcm mana..leh try resepi neh [bleh ubah ikut citarasa masing]...

____________________________________________________________________

bahan2 :

ayam 1/2 ekor [ gaul garam kunyit & goreng garing2 lg sedap bg wiyah]
cili padi hijau + cili besar hijau + bwg besar + bwg putih + 1 btg serai [ blend semua]


cara masak :

panaskan minyak & tumiskan bahan blend td sampai naik bau or naik minyak
masukkan ayam goreng tadi then tambah perasa SESEDAP RASA
tambah carrot + tomato + bwg besar hiris [ kalo suka la]
siap utk hidang...simple jer kan :-)

so bleh la try nanti

I
I
I
I
V

so ni la rupa ayam masak hijau



kalo wiyah suka rasa pedas2 + manis & masam cket...makan ngan nasi panas2 mmg best!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...