To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, August 22, 2011

Menu Iftar ke-21 ~ Murtabak Maggie

assalamualaikum w.b.t

hurm menu iftar ke-21...nak makan murtabak tsgt2 semalam tapi dah terkena sekali beli murtabak sakit perut sampai ke tgh hari,,may be inti yang dia buat tu dah basi kot! nak beli kat bazar pikir 2 3 kali...last2 minute wiyah cakap kat en.suami nak masak murtabak sendiri la...en.suami cakap,,eh pandai ke buat? hurm wait & see la...10 min jer dah siap murtabak wiyah..haha panas2 berbuka terus makan..rangup & pedas! nyum2..;-)


murtabak maggie/ mamee versi teringin sangat nak makan...

meh wiyah share simple menu neh...teringat last makan murtabak time sek menengah dulu,,ting 2 kot masa sek kat kelantan...dah lama sangat tak makn,,dats y teringat & terus teringin time tu jugak...;-)
pakai maggie brand mamee tp maggie juga yg dapat nama..knp yer?? beruntung btol la maggie ni kan...

bahan2:

1 bungkus maggie/ mamee kari berapi [ rebus maggie & toskan ]
1 biji telor + 1/2 biji bawang besar [ bancuh bersama perencah kari maggie ]
3sb minyak masak

cara masak:

satukan maggie/mamee yang dah siap rebus tadi bersama2 dengan telur yang siap dibancur bersama rempah kari & bawang besar- kacau hingga sebati!

gaul sebati macam ni yer..

then panaskan minyak & masukkan bancuhan maggie bersama telur tadi jadikan leper macam lempeng tp jgn tebal sangat..lembik kurang syok nanti,,,masak sampai agak garing & angkat dan boleh dimakan bersama2 dengan sos cili kalau suka...

suami cakap pandai baby wat murtabak ...wiyah makan 3keping suami 1keping cukup la kan,,yer la wiyah kan berdua mesti la makan banyak...alasan jer lebih,,heehe

3 comments:

C.I.N.T.A said...

hamboi sedapnyer! CINTA plak terliur, memang senang pun buat dia.. kalau wiyah letak daging lagi sedap! tambah plak daun sup yummy!

Wiyah said...

ye ke...next time bleh try isi daging or ayam plak kan,,aah terlupa plak daun sup kalo letak mesti lg umphh ...thanks for d suggestion ye ;-) slamat berbuka

pnsusu said...

sedapnyaaaaaaaa...
lama tak buat.............
su selalu letak isi ayam..sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...