To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, August 19, 2011

Faktor kemungkinan 2 line!

assalamualaikum..wbt

kepada kawan2 yang seangkatan dengan wiyah...seperti yang wiuyah janjikan...wiyah nak share faktor kemiungkinan wiyah mengandung mungkin disebabkan oleh beberapa faktor dengan izin dariNYA

Period bulan Mei : 24 -30 Mei 2011 [6 hari]
Period bulan June : Tiada
 Period bulan Julai : 1 - 3Julai 2011 [3hari & tersgtla sikit]
Period bln ogos : 6 Ogos 2011 [ sikit2 tp berpanjangan]

so hari subur wiyah berkemungkinan pada: hari ke11,12,13,14,15 & 16 [wiyah conider hari subur]
at the same time wiyah makan serbuk bunga kurma yang abang wiyah belikan dari mekah pada hari subur berkenaan...ada link kat post tu,,kat mana boleh dapatkan produk serbuk bunga kurma!boleh beli kat blog tu or kirim kat orang yang ke mekah...pada bulan tu wiyah hanya makan serbuk ini sebagai jalan alternatif mendapatkan zuriat insyaAllah dengan izin darinya yang Maha Berkuasa..MahaPencipta..Maha besar & alhamdulillah dengan izin dari NYA juga...doa wiyah didengari & dimakbulkan...kini disahkan mengandung 7minggu !!

cara wiyah makan/minum ubat ni :

1/4 sudu teh serbuk
fresh milk yang di panaskan sekejap
1/2 sudu teh madu

1. bancuh bahan2 tadi & minum bersama2 suami semasa masih suam
2. amalkan minum & semasa minum selawat 3kali serta bordoa kepadaNya agar dikurniakan cahayamata

doa wiyah amalkan:[lebih kurang la...kadang2 tu ayat wiyah berubah2 juga] ;-)
Ya Allah Ya tuhanku..hanya padamu ku bermohon,,kurniakanlah kami zuriat/cahayamata sebagai penyeri rumahtangga kami..sebagai pengikat kasih sayang diatara kami..

hari yang sepatutnya wiyah dtg period minggu pertama...wiyah pening kepala yang berpanjangan & selepas 2 3 hari wiyah datang period tp dlm kuantiti yang sangat sikit...tapi pening & xsedap badan berterusan...ambil keputusan utk buat test kit/pregnancy test masa bangun sahur coz air kencing pertama/pagi mempunyai kandungan hormon hcg yang tinggi..

berdebar2 menunggu result dlm 5minit kot...sementara wiyah buat air & en.suami pergi tengok sambil mamai2 muka tak basuh,rambut macam hantu...eh 2 line la baby?? masa tu tuhan jer yang tahu perasaan ni..ya Allah syukur sangat2 tp kerisauan plak coz wiyah tgh period...so what d signs? what d meaning? alhamdulillah skang dah ok..& hopefully sumenye berjalan lancar amin

pada kawan2 TTC wiyah doakan kalian..jagn berputus asa & teruskan usaha..insyaAllah tiba masanya nanti  

16 comments:

eKa said...

tq wiyah...eka nak try cari tgk serbuk kurma ni...maksudnya serbuk ni diminum dgn susu la ye

mahujadiibu said...

thanks kak wiyah for the sharing2..nnt lepas raya akan berusaha lagi..hubby dah bg green light nak start semula.alhamdulillah

ummurai said...

salam kenal=) semoga kandungan wiyah selamat hingga saat melahirkan nanti..amin ya rabb..

myazara said...

kak wiyah...alhamdulillah...rezeki di bln ramadhan kan..insyaallah nnti baby kita sebaya la...kak wiyah awal seminggu dari mya..

Wiyah said...

eka: aah minum ngan susu..xkiahla susu manis ke,fresh milk ke, susu tepung ker...buat suam2 cket so x terasa mual sgt time minum tu...usaha tangga kejayaan ,,insyaAllah ;-)

Wiyah said...

mahujadiibu: ok lepas raya nanti bleh start projek besar-besaran eh ;-)..kira hari btol2 & jaga makan & jgn lupa ambil acid folid..

Wiyah said...

ummurai: slam kenalan & thanks for ur wish , ur pray & for visiting my blog yang ntah apa2 ni...sama2 kita share info2 ye,,,utk kebaikan kita bersama ;-)

Wiyah said...

myazara: tahniah mya...nanti baby kita bleh kawan, mcm ibu dia kat alam maya harap2 anak kita in real situation ek..eratkan silaturrahim,,so cane kandungan ok x?

AniE said...

wiyah:
tq sharing=)))

Wiyah said...

welcome ;-))

Sollehatun said...

Tahniah wiyah.....
Semoga kandungan kali ini akan berkekalan hingga lahirnya baby yang dinanti2kan selama ini

C.I.N.T.A said...

CINTA pun ade serbuk ni.. tapi CINTA tak makan lagi la serbuk ni.. insyallah CINTA try mkn.. semoga CINTA dapat baby mcm wiyah

pnsusu said...

tahniah............
take care ya wiyah.......
semoga ALLAH lindungi wiyah dan kandungan.
semoga dipermudahkan urusan oleh ALLAH.
amin

shahrinima mohd sharifuddin said...

Salam,nak tanya,time period boleh makan ke..

Wiyah said...

wsalam...thanks for review yer,, actually bg wiyah tak kisah nk makan bila2 tp b4 tdo or bersama la,,lg afdal coz serbuk kurma ni funtion dia utk mencuci dalaman kita so wiyah suggest lg bagus mkan b4 period coz mencuci & time hari subur tu jgn lupa makan juga..insyaAllah kita hanya merancang tuhan yg menntukan amin..semoga info ni dapat membantu saudari insyaAllah

sheeda said...

Wiyah... Terima kasih kerana berkongsi sama cara2 makan debunga kurma ini. Baru sheeda tahu mcm mana nak mkn debunga ni setelah mencuba bermacam cara utk hamil, termasuk cara rawatan moden. Tahniah! Juga kerana wiyah bakal menimang cahaya mata.... Alhamdullillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...