To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, October 29, 2012

Handmade Khas Untuk Anakanda Tercinta

Assalamualaikum wbt

Excited menyambut 1st baby..hasil keras tangan dr moomy buat anakanada! walaupun takde ilmu jahit menjahit, tak pernah ada minat menjahit & of course takde mesin jahit !! dirumah hanya da set jarum & beberapa gulung benang basic color..tp demi utk mu anakanda, mommy cuba sedaya upaya utk membuatnya..mengambil masa hampir 2bulan utk disiapkan..Alhamdulillah walaupun senget benget , tak kemas jahitannya..tp mommy sgt berpuas hati ;-)

Tilam 100% kekabu oval shape with 1 bantal karipap bertelinga , 1 bantal 4 segi  & 2 bantal golek (tiada dlm gambar, siap lebih awal so simpan dlm kotak.. mls nak buka kotak)

yang ni plan nak wat travel..senang nak angkut coz kecik, setakat ni dah beli 3 jenis tilam baby + yg ni jadi 4..melampau kan ekeke

yang ni plak swaddle baby, asalnya beli kain flannel cotton kat kamdar utk buat tempah binder ..tp tukang jahit ckp kain byk lebih, dah buat barut 15helai (3 jenis kain) still ada kain lebih lagi...ambil kain lebih & wiyah terfikir nak buat swaddle ni, mmg sgt bercinta utk siapkannya! tp bersyukur..bila dah siap swaddle, sgt bepuas hati senyum sampai telinga..swaddle ni lain dr yg lain, takde jual kat mana kedai even dalam & luar negara tau! ekeke..ayat melampau kan!

corak kartun lebihan dr set cadar baby pon boleh la..en.suami gelak jer tgk wiyah ;-)

zoom dr dekat..swaddle with polkadot lace! 

Syukur dah sampai ke tahap trimester & minggu2 terakhir..insyaAllah lagi 3mggu menantikan saat2 yang indah tu akan tiba..semoga segalanya dipermudahkan olehNYA amin ya rabbal alamin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...