To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, December 10, 2010

Suka Suki Di Balai Trafik

kita layan saman2 ni la dulu erk,,pastu baru kite cite2 eh.......


speed trap dkt MRR2...pelik kat situ pon ada erk,,mana dia letak ntah!

ha yang ni plak kat ladang sawit area CHA'AH...time nk g reg kat UTHM,awal2 lg da kena saman beb,,apelah nasib...camera sorok kat pokok sawit kah? wink..wink
Adam memalu kucing...senyum kambing!!

ngan ADAM yang malu2 nk telek motor polis tuh,,padahal mmg berkenan giler bab kete moto nih...jeling2 jer kat moto tuh


jom kita share cite psl saman trafik nih...well sharing is caring kan! but not sharing HUSBAND ok!

ni wiyah nk share story pasal saman ekor by PDRM yg kena setelkn b4 feb 2011..nk dijadikan cite,,wiyah ada 2 saman ekor so total rm600,,masak jugak nk menSETEL kan tuh,,nasib baik la PDRM bg 50% less utk setelkan saman2 tu..dgn syarat di bayar antara 1 Dec -15Dec saje..kalo lps dr tarikh tu means 16dec - 31 dec less 30% jer tau!!!


so wiyah & en.hubby pon pegi la ke balai traffic bandar...fuhhhh ramainya umat manusia yang nk menyetelkan saman diaorg..2jam lkebih hokeyy we all tggu turn nk bayar..dah la panjang berderet kena beratur...ADAM plak xnk duk diam,pastu dia tiba2 plak wat muka ketat n menyorok..huhu ofkosh buat kueh ni,,haih time2 ni la dia wat kueh adoooi..adam adam,,nasib la wiyah kena g cr toilet n tkr pampers dia...


eh lupa plak cite psl saman td..jom kita sambung...


1. mula2 kena Q utk cek saman dulu..okeh mmg confirm ada 2 saman - setel
2. then kena beratur lg skali utk kaunter pembayaran...punya la lama tggu turn kami,,mana x
nyer sorang byr utk 5 6 org kawan..mmg jem la sistem tu,,alih2 da dekat nk sampai turn we all..sorang jer kat depan kami,,polis tu bg tau SISTEM OFFLINE!! hubby aku kuar balai ngan muka yg sgt ketat hokey..


then wiyah tanya apsal..hubby ckp nah amik bil ni g byr hr rabu nanti,,sistem bodoh! hihi wiyah wat xtau jer..pastu ajk g isi perut kami yg blom diisi since pagi lg..dah la bwk adam sian dia lapar mkn biskut+milo jerk..dah la kurus x bermaya ahakszzzz..sori che su,,terkutuk adam la plak hikhik



hubby bg tau abang2 polis suroh gi bayar kat balai trafik PPK Kuantan dkt ngan WISMA NEGERI coz kat sana ada buka khemah khas utk pembayaran n xder org..k dipendekkan citer aku pon g la byr hr rabu tu...n terus g amik roadtax kat bank,,lg 1 masalah roadtax bley renew utk 6bln jer coz masa wat roadtax hr tu saman xsetel lg...


bln december dis year mmg byk benda nk kena setel...ANSURAN,INSURAN,ROAD TAX & SAMAN,bila total2 sume haih byk jugak,,lps ni kena berjimat2 la cket xleh nk shoping2 time YES ni! xper sabar jer..insyaAllah ada rezeki kami nanti!! ALLAH sentiasa menjanjikan rezeki bagi setiap HAMBANYA yang xhenti berusaha & berdoa kepadanya,, kan..kan..ngeh ngeh




haih menyampah btol la wiyah mmg paling xsuke wat keje yg sama ulang2 nih..pape pon skang ni sume da setel alhamdulillah..so to u all kat luar tu,,better g byr saman u all cpt2 utk elakkan dr BLACKLIST nanti..k cacincau!


hokey da abis citer pasal saman menyaman ni..hope next year da xder kena macam ni lagi,,pokai poket tau!!! manyak tu...bley wat beli henbag CARLORINO yang wiyah shuuuke sgt tu! k daaaa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...