To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, December 16, 2010

Sikit-sikit Lama-lama Jadi Bukit

disebabkan mata x boleh nk tdo & x rasa ngantok langsung..so wiyah nk merapu cket pagi nih! kalo xsuke sila tekan Ctrl Dgn F4 yep...g main jauh2 ngeh ngeh

hurmmm...betol pepatah melayu "bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian" , " Simpan sikit-sikit lama-lama jadi bukit" bila dah berumah tangga,dah ada tanggungjawab pada diri sendiri dan untuk keluarga barula wiyah sedar tentang kehidupan yang sebenar...

bukan senang nak senang dan jugak bukan susah nak susah...wiyah alami sendiri semua ni! wiyah bukan asal dari keluarga yang senang so dari itu alhamdulillah syukur sangat2 dengan kehidupan sekarang ni..bukan kemewahan yang dicari cukuplah sekadar selesa & sempurna dalam segala keperluan hidup..sob sob sob!

eh byk merapu plak wiyah ni..hihi biasalah tu,,sebenarnya wiyah nk share pasal "duit syiling" yang we all kumpul dengan secara X SENGAJA dalam tabung kueh..letak je kat ats meja,, bila ada syiling isi jer dalam tu coz xnak bg wallet berat ngan syiling..dengan secara X LANGSUNG jugak wiyah tergerak hati nk kira (walaupon bkn wiyah yg kira)...wiyah arah jer hihi,,,

YA ALLAH banyak jugak bila dah kira..sama ngan bilangan hari dalam setahun! boleh beli kasut crocodile yg wiyah berkenan tgu...tp haih jgn harapla en.hubby bagi coz duit tu utk akuan bersama katanya..xper wiyah xkesah!

k jom tgk detik2 mengira DUIT SYILING tu..ngade2 kan,,ni pon nk cite! u all jgn salah paham eh..wiyah just nk encourage kn u all utk kumpul secara X SENGAJA mcm ni..at least sikit sebanyak dapat membantu time kita memerlukannya...

dalam tabung kueh tempat simpan duit we all....klasik kan! ngeh ngeh


berkiluan duit ni..wiyah kira yg 50sen jer,10sen 20sen 5sen 1sen en.hubby yg kira.... ngelat kan wiyah!!!


menyungguh en.engineer ni kira...ai jd fotogediks jer!



so ni la hasilnya...setelah di +-/x,,dapatlah total +- 365hari! tambah semangat pantang jumpa duit syiling mesti kutip semua isi dalam tabung...ngeeeeee
p/s: so pada u all sume ingat hari susah nanti,,asingkan 10% drp gaji kita sbg simpanan utk masa depan...simpan dulu baru bley shoping yang lain!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...