To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, July 28, 2013

Carbonara Macaroni Cheese Iftar ke-10

Assalamualaikum wbt

Menu ulang tayang di iftar yg ke-18..semalam dah moreh ngan chicken chop hari nak iftar ngan macaroni cheese plak..huhu meroyan nak makan western jer tekak ni..apahal pon tak tau la! layan kan jer la tekak ni..,stock macaroni, spaghetti, beef mince, tomato puree, cheese bagai sentiasa ada dalam simpanan..barang wajib beli tiap kali shoping groceries! nak wat camano org kampung tekak western..ni namanya org kampung tak sedar diri...kahkahkah

ada anak pokok bercambah..kisahnya sbb ada lebihan daun sup yang tumbuh..ngehngeh

seminggu sekali mesti ada menu ala2 western dr dapur wiyah..menu ala2 hentam sajalah ikut suka apa yang ada kat dapur..sudah cukup bersyukur hehe, nasib baik mr hubby jenis yang tak kisah..apa taknya mr.hubby pon dah jemu makan nasi..hampir setiap hari menu iftar kami adalah nasi! sahur pun kadang tu nasi juga..coz ada lebihan nasi lagi,, membazir kalo tak makan!..susahnya la kalo org yg penyayang yg amat ni kan..haha sabo jer la..korang ada yg mcm wiyah tak??

so cheeeeezy! kata jer tak nak makanan berat ..padahal kandungan kolestrol nya lebih kurang sama jer walaupun bukan nasi, bertambah-tambah la lemak sedia ada haha

Carbonara Macaroni Cheese

Bahan-bahan: Hidangan utk 2-5 org makan
  • 1 biji bawang besar & 2 ulas bawang putih (dipotong dadu)
  • 2 cawan macaroni (direbus bersama 1sb minyak)
  • 1 tin prego mushroom carbonara 
  • 10biji cendawan butang dlm tin- dipotong 4
  • 5batang crab stick & sosej (option)
  • 3keping slice cheese
Cara Penyediaan:
  1. Panaskan 2sb minyak zaitun& tumiskan bawang besar, bwg putih sehingga sedikit layu & naik bau.
  2. Masukkan crab stick,sosej, prego sos & cendawan butang. Masak dengan api yang sederhana.kacau mesra dan masukkan makaroni yang telah siap rebus tadi. 
  3. Akhir skali masukkan slice cheese, tutup api & siap untuk dihidangkan. Sesuai dimakan masa masih panas.
anyone carbonara macaroni cheese utk iftar hari ni?? haha

daaaa...Selamat berbuka puasa & menjamu selera ^-^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...