To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, September 26, 2011

Percubaan Menu Baru..saya budak baru belajar ;-)

assalamualikum wbt

salam semua...alahai besnye kalo diingatkan semula bulan puasa hari tu,,wiyah tak dapat nak habiskan puasa tahun ni just 1 minggu jer mampu buat...22hari tinggal!! huhu skang ni dah start mengganti..sambil tu teringat kat menu2 yang wiyah sempat masak b4 off ke dapur sampai la sekarang..hehe,,off part masak2 lauk jer la..kalo part puding still on lagi ;-)

wiyah masak ni time bulan puasa hari tu..masa masih sihat & bersemangat nak masak,, segan nak share resipi coz baru belajar masak2 nasi & lauk yang macam ni...wiyah jarang masank gunakan santan,,just yang biasa2 jer ..so dis n3 mmg just tayang utk simpanan serta rujukan peribadi wiyah masa kan datang...bila dah btol2 pandai baru bleh share kan..ngehngeh

antara menu-menu masih didalam peringkat percubaan..means 1st time buat & alhamdulillah menjadi ;-)

Nasi Beriani + Kari Udang + Ayam Goreng + Papadom

Nasi Kerabu Biru + sambal kelapa + ulaman + telur masin I ikan celup tepun + sambal lada & budu

Nasi Minyak + Kari Daging + Acar Masak

Acar masak ni resepi dari mak wiyah..wiyah selalu buat ni kalo agak2 rasa nak makan macam masam2 cket..resepi dia kurang jugak dengan Ikan Tenggiri/pari Masak Asam..ini pendapat wiyah la,,rasanya agak sama...

hurm bila dah expert masak2 nasi ni..wiyah akan share,,skang baru 1st time masak so takut tersalah maklumat plak nanti..jenuh tak menjadi masak hehe
Wassalam

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...