To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, August 7, 2012

Minggu ke-2 Iftar 2012

Assalamualikum wbt

syukur alhamdulillah dah masuk hari ke-18 kita berpuasa..semuanya dipermudahkan walaupuna adakalanya dugaan datang tak terduga, berkat kesabaran & ketabahan kita segalanya dipermudahkan urusan. Hari ni wiyah just nak update menu mak buyong berpuasa tahun ni..continue from 1st week iftar 2012 utk kenangan tahun mendatang insyaAllah..apapun tiap2 hari adalah menu nasi mmg wajib bagi kami..jarang sgt kami beli kueh coz takde sape yg akan sentuh kueh melainkan nasi..so memudahkan kerja wiyah..just cukup dengan 1 lauk, 1 sayur & nasi! Alhamdulillah suami mmg tak cerewet..terima jer apa yg wiyah masak walaupon ntah2 apa2 la rasanya ;-)

masih dengan MISI : Say No to Bazar Ramadhan ( separuh berjaya..coz air slalu beli jer hikhik)

Hari ke-9: Nasi + Paprik ayam, udang, sotong + telur dadar & ulam timun


Hari ke-10: Berbuka dirumah arwah To'ki & tok belah suami coz bapa saudara suami meninggal disana, tahlil arwah dibuat sekaligus dgn majlis berbuka puasa. Semoga roh arwah diletakkan dalam kalangan org2 yg di kasihi.

Hari ke-11: Nasi putih + Hati lembu goreng berempah + daging goreng kunyit + kacang panjang goreng pedas


Hari ke-12 : Nasi beriani udang + udang masak merah + kari ayam + acar mentah & popadom


Hari ke-13 : Nasi putih + Ikan talapia masak merah + ulam salad + kari ayam( lebihan nasi beriani) & kacang kuda sbg dessert moreh


Hari ke-15: Berbuka puasa dirumah mak wiyah

Hari ke-16 : Berbuka puasa di padang MPK 1..beramai-ramai berbumbungkan langit membiru& berlapikkan rumput menghijau..fuhhh sangat ramai umat manusia yang berbuka kat sini..seronok skali skala berbuka cara santai & lepas makan terus solat...then shoping barang raya


Hari ke-17: bebuka di rumah pak saudara wiyah sempena majlis solat hajat utk 2 pupu wiyah yg akan jalani pembedahan pagi 18ramadhan..semoga semuanya selamat inyaAllah.

2 comments:

Ina Haireina said...

amboi.. hebat2nye menu iftar wiyah ye.. hehehe..

Wiyah said...

biasa2 jer ina, just masak stok yg ada dlm peti..nampak jer hebat rasanya blom tau ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...