To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, July 30, 2012

Minggu Pertama Iftar 2012

assalamualaikum wbt

Selamat berpuasa semua...rasa macam kejap jer dah hampir separuh kita berpuasa & baru hari ni wiyah berkesempatan nak update! mood penat berpuasa agaknya..hehe, So kawan2..macamana puasa tahun ni ok ke tak?? cuaca panas sgt kan..mmg tak tahan kalo ada kat luar time siang hari,..wiyah mmg totally say NO la utk outing day time! malam jer boleh itu pun sayarat mr.husband lps solat terawih..huhu

syukur Alhamdulillah..wiyah dah masuk 22mggu, anothel 18 week to go! tp doctor hanya bagi sampai 36mggu saje..due to few problems! Hopefully everything will going smoothly..amin ya rabbal alamin..

wiyah just nak update menu iftar wiyah & husband & our baby tahun 2012 ni..alhamdulillah wiyah puasa berdua ..& bagi mr.husband plak puasa 2 1/2..haha macam2 la. Tak sabar rasanya..nk tggu tahun depan utk raya bertiga plak..insyaAllah

MISI : Say NO to Bazar Ramadhan

Day 1 & 2...Sambut Puasa & berbuka di rumah mertua

Day 3.. Masak Nasi Lemak Hujan Panas


Day 4 : Maggi Goreng ( sabar jer la..maggie buat berbuka..kahkah)


Day 5 : Nasi Putih + Kari Ikan Kerisi + Ulam + Sambal & Popadom + Puding Gula Hangus


Day 6 : Nasi Minyak + Ayam Masak Merah + Acar Masak & Popadom


Day 7 : Berbuka kat umah mak ayah wiyah

Hari yang lain2 akan di upadate mengikut tahap kerajinan wiyah :-)...ok daaa selamat menjalani ibadah puasa

2 comments:

Ina Haireina said...

masak ke semua ni.. aduuhh.. sangat menyelerakan... :)

Wiyah said...

Ina : masak sekadar ikut syarat jer, ada 1 lauk & sayur pon dah cukup..syukur alhamdulillah en.suami lg suka wiyah masak walaupon tawar, masin kadang tu ntah apa2 rasa hehe..dats y tak berani nak share resepi ;-)..Ina mesti lagi banyak lauk kan hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...