To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, January 27, 2012

Nasi Goreng Mamak Telur Puyuh


menu breakfast + lunch hari ni..puas duk mikir nak apa hr ni yer,, last2 nasi goreng jugak jadi pilihan tekak ni..b4 solat zohor duk tung tang tung tang dulu kat dapur,, hari ujan perut dah mintak diisi..so yg paling cepat nasi goreng je la since nasi sejuk ada sikit..hehe

selongkar peti tgk apa yg ada..hurm jadilah menu tangkap muat nasi goreng telur puyuh...masak nasi goreng ala2 mamak style 

amacam...ada gaya nasi goreng mamak tak??hehe.. jom wiyah share menu yang tak seberapa ni...

Nasi Goreng MamakTelur Puyuh

Bahan yang diperlukan :
  • 1 mangkuk nasi sejuk
  • 1 biji bawang besar + 1 ulas bwg putih [ potong dadu]
  • 2sb cili giling
  • 2biji telur puyuh [ 1 biji goreng mata kerbau & 1 biji masukkan dalam nasi]
  • sedikit chicken ball & daun salad 
Cara penyediaan:
  1. panaskan sedikit minyak & tumis bawang sampai wangi
  2. masukkan cili giling & masukkan perasa SESEDAP RASA
  3. masukkan nasi gaul rata & pecahkan telur [biar dia agak masak baru gaul ] 
  4. siap boleh hidangkan bersama chicken ball + telur puyuh mata kerbau + salad

Alhamdulillah kenyang sampai ke petang ni...syukur rezeki dariNYA

alangkan ulat dalam batu pon dapat makan..inikan pula manusia kan,,insyaAllah selagi kita berusaha Allah akan sentiasa memberi peluang untuk kita...eh apa kena mengena ngan nasi goreng ni,,,hehe

ok la...daa,,tunjuk pikcer kat mr hubby...dia cakap nampak macam sedap jer nanti bleh la wat utk abang plak yer..ngeh2 insyaAllah sekiranya panjang umur & masih di beri kekuatan,, akan wiyah tunaikan...begitu juga untuk kawan2 semua..

2 comments:

::Azura Rahman:: said...

Salam wiyah.. stok JCP ada tp x byk.. akan di restock dlm minggu depan.. anything leh msg akak kt no yg diberi di email.. ;)

Wiyah said...

wslam..ok no hal, kita dekat jer nanti wiyah contact akak..dah lama cari,, bila dah jumpa yg dekat aiseyyy lg la suka...bl;eh bercheeese2 slalu ;-) tq akak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...