assalamualaikum wbt
Percubaan untuk update blog semula, ambil mood utk menulis.. dr tgh hari tadi jenuh nak buat 1 entry hehe tp alhamdulillah bleh publish gak kan! Mood dah kembali seperti sediakala. Dah boleh masak2 tapi MALAS nak ke dapur..nak basuh pinggan pon alahai bercinta kat sinki tu ;-)
Syukur..hari ni dah masuk minggu ke-14 kandungan wiyah. Scan dah nampak heartbeat baby..laju berdegup.
Doktor ckp baby aktif..& lebih besar dr progress sepatutnya. lega sgt2 bila doc ckp baby aktif tp ada yg tak leganya ada diabetes la plak..next week dah start jumpa dietition, BSP, perlu insulin 4x sehari 2 minggu sekali. Apa pon wiyah harap semoga semuanya berjalan lancar & pemakanan perlu dijaga..dats y dah kena masak sendiri. so sendiri mau ingat la kan apa yg bleh & apa yg tak bleh ;-)
hehe..dalam masa yang sama wiyah nak update resepi dapur yg baru berasap..just simple2 walaupun bkn slalu ke dapur huhu.
Paru & Kentang Belada (versi taki pedas)
Bahan-bahan:
- 200g paru (direbus bersama sedikit lengkuas & serai)-> utk hilangkan bau hamis
- 2biji kentang (dipotong memanjang & di goreng seketika sehingga masak)
- 1biji bawang besar (dipotong memanjang/bulat/dadu)
- 3sb cili kisar & 3sb sos cili
Cara Penyediaan:
- Panaskan sedikit minyak & tumis bawang sehingga wangi. Masukkan pes cili kisar, masak sehinga pecah minyak.
- Masukkan cili sos & sos tiram. Perasakan dgn sedikit garam serta gula.
- Masukkan paru bersama kentang. Gaul rata & siap utk dihidangkan.
6 comments:
take care kak wiyah....
we love u..
alhamdulillah...insyaallah berkat kesabaran u n ayie...moga dipermudahkan segala urusan...
adeh..terliur plak tgk paru goreng tu...huuu
Salam kenal Wiyah.
Sedapnya paru & kentang berlada tu.
wiyah,tahniah...
take care dear...
jgn lasak2 sgt k...
wahhh...paru ituuu!!! kegemaran satu rumah!!!! windunye dengan masakkan u!!!
Salam Wijay,
Following u now, sebelum ni sebagai silence reader saja..cari info about pregnancy.
Post a Comment