To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, June 1, 2012

Week 14 & Recipe Paru & Kentang Goreng Berlada

assalamualaikum wbt

Percubaan untuk update blog semula, ambil mood utk menulis.. dr tgh hari tadi jenuh nak buat 1 entry hehe tp alhamdulillah bleh publish gak kan! Mood dah kembali seperti sediakala. Dah boleh masak2 tapi MALAS nak ke dapur..nak basuh pinggan pon alahai bercinta kat sinki tu ;-)

Syukur..hari ni dah masuk minggu ke-14 kandungan wiyah. Scan dah nampak heartbeat baby..laju berdegup. 
Doktor ckp baby  aktif..& lebih besar dr progress sepatutnya. lega sgt2 bila doc ckp baby aktif tp ada yg tak leganya ada diabetes la plak..next week dah start jumpa dietition, BSP, perlu insulin 4x sehari 2 minggu sekali. Apa pon wiyah harap semoga semuanya berjalan lancar & pemakanan perlu dijaga..dats y dah kena masak sendiri. so sendiri mau ingat la kan apa yg bleh & apa yg tak bleh ;-)

hehe..dalam masa yang sama wiyah nak update resepi dapur yg baru berasap..just simple2 walaupun bkn slalu ke dapur huhu.


Paru & Kentang Belada (versi taki pedas)

Bahan-bahan: 
  • 200g paru (direbus bersama sedikit lengkuas & serai)-> utk hilangkan bau hamis
  • 2biji kentang (dipotong memanjang & di goreng seketika sehingga masak)
  • 1biji bawang besar (dipotong memanjang/bulat/dadu)
  • 3sb cili kisar & 3sb sos cili
Cara Penyediaan:
  1. Panaskan sedikit minyak & tumis bawang sehingga wangi. Masukkan pes cili kisar, masak sehinga pecah minyak.
  2. Masukkan cili sos & sos tiram. Perasakan dgn sedikit garam serta gula. 
  3. Masukkan paru bersama kentang. Gaul rata & siap utk dihidangkan.

6 comments:

Aida said...

take care kak wiyah....
we love u..

Aida Nuriezma said...

alhamdulillah...insyaallah berkat kesabaran u n ayie...moga dipermudahkan segala urusan...
adeh..terliur plak tgk paru goreng tu...huuu

Norzie hany said...

Salam kenal Wiyah.
Sedapnya paru & kentang berlada tu.

anim said...

wiyah,tahniah...
take care dear...
jgn lasak2 sgt k...

mOOn said...

wahhh...paru ituuu!!! kegemaran satu rumah!!!! windunye dengan masakkan u!!!

Cinta Zakirah said...

Salam Wijay,

Following u now, sebelum ni sebagai silence reader saja..cari info about pregnancy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...