To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, May 21, 2012

Sapu-sapu habuk & Terima kasih semua

Assalamualaikum wbt

1st skali wiyah nak ucapkan jutaan terima kasih pada semua ahli keluarga & kawan2 yang sudi mendoakan keselamatan wiyah+baby. Semoga hidup kalian dirahmati oleh Allah swt. wiyah doakan pada semua kawan2 yang masih menjalani TTC..teruskan usaha anda & jgn berputus asa, insyaAllah  akan dimakbulkan satu hari kelak. A big congats pada emmy yang berjaya..& double happiness dianugerahkan twin baby, penantian yang sangat besar nikmatnya... Syukur dipermudahkan perjalanan 3bulan pertama semoga perjalanan seterusnya akan terus dipermudahkan utk mengharungi 40minggu nan indah bersama kawan2 semua.

Alhamdulillah syukur, masih bleh berblog..mood dah ok! dah lama rasanya tak mengarut kat sini, hampir 2bln lebih kot!  mood mmg totally down sehabis2nya ..langsung semuanya ke laut, ke hutan,berterbangan di udara.. Huh mood nak masak, nak membaca , nak mengedit pe tah lg mood nak menulis. 

Berada di akhir Trimester Pertama, mood pon dah semakin ok..dah boleh memasak & buat pe yg suka dulu kecuali buat keja2 bakery & masak nasi  (bau busuk masa nasi mendidih mmg tak leh nak tahan langsung) jer yang tak boleh.. Sebagai tanda kesyukuran kami diatas rezki yang diberi, wiyah & suami mengadakan sedikit kenduri kesyukuran. Pulut kuning + Rendang Ayam dibawa ke masjid semasa ceramah mingguan kat kampung wiyah, disertai dgn solat hajat beramai2 bersama ahli keluarga semua. Syukur alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar.

wiyah tak sempat abadikan kenangan masa kenduri tempoh hari, kamera pon tak tau duk mana time tu skang br la nyesal sbb tak amik gambar hanya 1 ni jer guna tab masa rendang duk dlm kuali..itu pon sbb nk upload kat fb sbb nak jeleskan adik wiyah nun jauh di Sabah..hehe ni la padahnya bila niat jahatkan. ;-)


Terima Kasih diatas pemberian nikmat rezeki yang tak henti..Amin

9 comments:

lovelywa said...

tahniah kak wiyah..jaga diri ye..

eKa said...

tahniah wiyah...twin tu bg eka satu boleh :)

Wiyah said...

lovelywa & eka: thanks a lot..insyaAllah next rezki kalian akan menyusul, mana tau kan Allah uji kita utk berikan kita nikmat yg lebih..think +ve ;-)

Aida Nuriezma said...

hepi for u yah...:)
rindu sguh nk bace blog u...mmg kelaut sguh dah..mentang2 laut dpn umah...ehehe...
so skang dah bukak buku pink ke?

Wiyah said...

thanks u..itu la nyer,,mentang umah dkt ngan laut kan hihi ke laut sokmo la..so far i dah buat buka masa mggu ke 10 hari tu, kena minum air gula daa..

eMMe said...

Wiyah, Alhamdulillah..kite diberi kesempatan untuk menikmati tempoh kehamilan, moga Allah lindungi kite hingga kite selamat melahirkan baby2 kite ke dunia...InsyaAllah...eh? wiyah pun pregnant kembar ke? betul ke pe yg Eka tulis tu? hehehe..takot dia salah baca, hehehe...

Wiyah, bile tgk rendang ayam kt atas tu, tringin la pulak, tapi kan wiyah, bile me pregnant ni, jadi tak suke makan ayam la, asyik la nak makan ikan...huhuhu...

tau tak mane nak cari Sharkfinn soup? hehehhee.... kat hotel2 je ade kan...kan...hehehe...merepek je Me ni, hihihi...

Wiyah said...

nak makan sharkfin soup?? aah biasaya kat hotel la..xpon cari restoran cina yg halal, at least dpt sikit pon k la kan..nak merasa jer!

baby wiyah 1 jer..tapi ,mana tau masin mulut eka tup tup kuar 2 ke haha..wiyah asyik makan mee je siang malam, jadi hantu buah..mesti kena ada buah nak ngap haha..teruk x morning sickness?

eMMe said...

Assalam Wiyah...

hurm... so far Alhamdulilllah..takde morning sickness, dpt gi keje cam biasa, cume time gosok gigi dia cam wek2 je..tapi tak muntah pun..tu je... kalo bau2 makanan ke, bau2 yg tetibe sensitif kat idung, mmg akak wek2 kedengaran..loya2 camtu je la... muntah takde lagi, harap takde la esok n akan dtg...

Wiyah,sori nak tanye.. mmg wiyah pregnant anak yg 1st? atau dah ade anak sebelum ni..sori, me tak pasan...hehe...

Pink Lavender said...

wahh..
tahniah dah preggy..
jaga kandungan elok2

makneng follow kamu
jom follow makneng

doakan makneng merasa mcm kamu juga yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...