To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, August 27, 2013

Salam penghujung syawal..20 syawal 1434H

Assalamualaikum wbt

Entry tertinggal keretapi!



First of all..wiyah nak ucapkan salam aidilfitri buat semua kawan2 tuan/puan/kakak/adik/abang walau di mana jua berada, kenal atau pun tak..maya atau pon nyata! Mohon kemaafan seandainya selama wiyah menulis di sini ada pembaca terguris hati dengan kata-kata, perkataan mahupun gambar yg wiyah kongsikan, mungkinjuga pada resepi yang wiyah kongsi di sini tidak di sertai dgn link dari blog puan/tuan/adik/kakak semua..mohon harap di ampun

Hohoho...ramadhan dah lama berlabuh, syawal pulak sudah berada di penghujungnya tbaru lah tuan tanah berpeluang nak bersihkan semak samun kat tanah ni..biasa la alasan yg biasa di dengar sibuk & malas! pengakuan ikhlas hehe

kongsikan nak abadikan kemeriahan beraya tahun ni kat sini, baru terhegeh-hegeh nak transfer gambar nak edit nak tempek..org lain dah berpuluh entry, wiyah  baru nak buat entry raya,,hikhik takpe la wiyah kasi chance kat kawan2 update dulu la..

Terlebih dahulu jutaaan kemaafan kiranya entry ini..mengguris hati kawan-kawan TTC..in sha Allah, moga redha Allah sentiasa bersama kalian, teruskan BERUSAHA & BERDOA..Amin Ya Rabbal Alamin

Pada Hari Raya 2013..08.08.13 Anakanda tersayang berusia 8bulan 2minggu, syukur Alhamdulillah..seorang yang sangat aktif dalam segala hal mengemas, membebel, mengomel, menangis..terkini anakanda sudah mula memanjat panjang kan langkah utk suruh mommy jerit kuat2 panggil nama dia..Wafiey!!!! toleh mommy & ketawa sambil air liuh meleleh & tunjuk 6 batang gigi dia...tersangat la cheeky ini budak!! 



Syukur alhamdulillah..Hari raya tahun ni sangat bermakna bagi wiyah & suami! seriously since ramadhan lagi rasa tak sabar sangat2 nak tunggu hari raya..siap cuti awal 3 hari nak balik kampung awal punya pasal hehe..tahun ni kami beraya di kuantan & hari raya ketiga diterengganu

MOTIF nya??? Tahun pertama beraya sebagai sebuah keluarga..mestila dgn kehadiran anugerah terindah anak bujang tersayang Aisy El Wafiey, kehadiran yang sangat keluarga di kedua belah pihak nantikan..apatah lagi kami 5tahun setengah sabar menanti utk mendengar tangisan pertama zuriat kami,nak peluk cium belai sepenuh hati kami,  menangis sepuas hati bersyukur ke hadrat Ilahi akhirnya DOA kami utk menjadi Ibu & Ayah di makbulkan Oleh NYA..syukur alhamdulillah


see pandai buat mimik muka..itu & ini! so fotogenik pantang nampak kamera/telefon/ipad mesti nak pegang berebut ngan mommy..

tidak dinafikan sepanjang usia perkahwinan..setiap kali hari raya sebolehnya nak mengelak dari soalan,,bila lagi nak ada baby?? hanya mampu tersenyum walaupun dalam hati tersangat la sedih..jawapan ringkas in sha Allah ada rezki ada lah nanti! Tahun ni..dah takde lagi soalan tu!! Yeayyy tepuk tangan kuat-kuat (sila join skali) hehe


Unluckily..tahun ni hanya ada gambar hari raya pertama huhu, kesahnya petang raya pertama anakanda dah mula merengek selsema demam cirit-birit chicken pox & demam campak..BERSAMBUNG next entry hehe jgn marra eh,, anakanda dah bangun tdo daaa ;-)

2 comments:

Rohah said...

Salam aidilfitri , bertambah meriah dgn adanya bujang cilik ni ye...alhmdulillah

Wiyah said...

salam aidilfitri k.rohah...alhamdulillah raya lebih ceria & bermkna dgn kehadiran cahayamata disisi, saat yg dah lama di tunggu2 ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...