To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, May 28, 2013

May 2013 yg sangat indah

Assalamualaikum wbt

Apa khabar kawan2 semua..sihat? Dah lama tak menulis..masa sgt2 cemburu mgan wiyah
 Since jd mommy ni 24 jam 7 hari seminggu tak cukup bg wiyah yg jd suri rumah sepenuh masa ni..haisssh kalo kerja mcm mana la agaknya, tiba2 terfikir bg org yg bekerja + jd housewife +ommy+ tukang masak + housechores yg lain..respectt la cpz berjaya soapkan sua tu dlm saru hari..u r supermommy babe!  wiyah kena cabar diri sendiri bila dah keje nanti..hrp dpt kuatkan semangat nk tinggal anak kat org huhu..

Actually bln mei sgt byk tarikh yg istimewa buat kami..21, 27 n 28 mei..tahun ni lg special coz adanya Cinta hati kami yg berusia 6bln pd annivesary kawin kami yg ke-6 n daddy jugak turn 31..

Panjang lak membebel hihi..ok straight to d point just wanna to say a very happy birthday to my suwit husband..yg ke-31, semoga Allah memberkati segala usaha abg, sentiasa dimurahkan rezki, sentiasa berada dibawah lindungan rahmatNya..capai impian bergelar Ir. Mohd Suhairi..In sha Allah mommy n wafiey akan sentiasa menyokong dlm apa jua yg abg lakukan. We love u very much..
Hadiah yg tak boleh beli kat mana2 didunia ni
Istimewa utk daddy Aisy El-wafiey

Umur 31tahun br jd daddy..apapun bersyukur diatas pemberoanNya

Alhamdulillah anakanda momy juga dah masuk 6bulan 1 minggu..banyak yg wafiey dah pandai, seronok dpt tgk anak membesar dpn mata ppandai itu ini tak nak terlepas satu  utk tgk anugerah Allah ini membesar dgn sempurna..


Syukur yg tak terhingga juga..usia perkahwinan kawin dah mencecah ke fasa ke-2 perkahwinan..Alhamdulillah 6 tahun sekejap je masa berlalu..sangat bahagia hingga ke satini..syukur dikurniakan seorang suami yg sgt2 superb..sgt sempurna di mata wiyah, saling melengkapi segala kekurangan kami..doa kami semoga perkahwinan ini akan berkekalan dan bahagia hingga ke akhir usia kami..setia pada cinta kurniaan Ilahi..btw thans daddy for d h/p yang canggih ni..:-)

Mommy n wafiey..u r always be my baby!

Ok habis da cite bln mei.Hihi, tggu jun la plak ekeke

Tuesday, May 7, 2013

Apam Beras Mekar Setaman

Assalamualaikum wbt

Yahooo..it's May oredi!! apa motif menjerit kat sini...hehe

malasnya nak buka lappy skang ni..busy jer manjang! padahal bukan keje pon..huhu, hurmmm sgt jarang memasak lately ni, kalau masak pon cukup sekadar memasak jer la..sebabnya?? Anak bujang kesayangan kami amatla manja..huhu, xleh nak berenggang langsung asyik nak suruh mengadap dia jer 24 jam ;-D..huhu even wiyah duk dapur wiyah akan letak wafi kat dalam bouncher ataupun stroller..dengan cara itu jer wiyah boleh wat keje! bila mcm ni..terfikir jugak macamana wiyah nak mulakan kerja & nak tinggal wafi kat pengasuh...haihhh mahu meroyan nanti!

banyak plak membebel ek...hehe, sori sori! bila cerita pasal anak mmg la kan..ada je citenya! ok la..back to d n3..disebabkan jarang buat kueh kat en.suami petang2 macam dulu, so wiyah try jugak curi masa utk buat something yg mudah cepat..curi masa time wafi tdo petang! sempatla buat menu yang mudah2 jer..try BW malam2 time wafi tdo jugak hihi..terjumpa kueh ni, thanks pada K.Yah coz share resepi yang mudah & sedap ni..yang penting tak menggunakan telur, minyak, butter bagai!! sangat menyihatkan..byk resepi k.yah yang buat wiyah telan air liur, in sha Allah ada masa nanti bleh try..

alhamdulillah..woww mekar! risau jugak tak menjadi sbb wiyah tak timbang bagai ikut resepi asal (penimbang masih belum unpacked lagi..masih di store huhu)..just agak2 adunan terus bancuh & kukus, biarkan dalam 15min buka penutup tengok semuanya terSENYUM...terus berbunga2 la hati ni tak sabar nak tunggu en.suami balik kerja, kalau tak jadi awal2 lagi isi dalam plastik & masuk tong la jawabnya hehe..mmg takkan tunjuk benda yg tak jadi!! hipokrit kan..welll well utk suami mesti la yang terbaik..perasannnn !! ;-D

 Jom wiyah share plak resepi kat sini yer..(wiyah sukat guna cawan metrik), mintak ampun K.Yah..wiyah alter cket resepi tu ..color asal adalah baby pink & baby blue..tapi dah masak jadi color ala2 oren & hijau la plak! hurm..takpe la janji senyum sudah ler :-D

Apam Beras Mekar Sejambak


Bahan-bahannya:
  • 200gm tepung beras ( 2cawan)
  • 180gm gula pasir (1/4 cawan)
  • 1 cawan susu segar
  • 2 sudu teh baking powder(kak guna double action)
Cara-caranya:
  1. Panaskan pengukus dengan api yang kuat.
  2. Kacau gula dengan susu segar sehingga gula hancur.
  3. Campurkan dengan semua bahan dan kacau biar sebati.
  4. Bahagikan kepada 3 adunan dan warnakan mengikut kesukaan.
  5. Masukkan kertas cupcake ke dalam acuan lompang.
  6. Masukkan adunan ke dalamnya.(untuk mudah masukkan adunan ke dalam paping beg dan paip untuk satu cupcake tiga warna)
  7. Kukus selama 15 minit dengan api yang kuat.
ok daa selamat mencuba...satu adunan ni dapat dlm 27biji  ++ yang dah ngap sambil mengukus hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...