To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, February 20, 2011

Terima Kasih Tuhan..terima kasih Chinte!!


Terima kasih Allah yang maha Esa..tuhan sekelian alam
Terima atas segala limpahan rahmat cinta yang tak terhingga kepada kami,,,
Terima kasih kerna telah menemukan AKU & DIA
Terima kasih kerna menyatukan 2 jiwa bersatu menjadi 1...
Terima kesih kerna menciptakan DIA untukku..
Terima kasih kerna telah menyatukan kami sebagai pasangan SUAMI ISTERI..
Terima kasih kerna mengurniakan kasih sayang yang tak berbelah bagi antara kami..
Terima kasih kerna menjadikan kami rindu-rinduan senantiasa..
Terima kasih kerna diatas kebahagian yang dikecapi..
Terima kasih diatas segala rezeki yang dikurniakan..

Terima kasih SUAMI kerna semua ini...
ISTERI ini sangat2 menghargainya...
bersyukur kpd yang ESA semoga ikatan
SUAMI ISTERI
yang terjalin ini
akan kekal hingga ke hembusan nafas yang terakhir
amin...amin ya rabbal alamin


terima kasih SUAMI...no words can describe how much I Love U...how much I Miss U
[card from my husband on my birhday 9 jan, 14 feb & 13 rabiul awal..thanks coz remember d special day in my life]


thanks for the wishing me on my & our special day!! I'll be appreciated it in every minutes..


" send the bill to the kids"....insyaAllah Kita teruskan usaha & berdoa agar impian kita untuk bergela "mummy & daddy" akan dimakbulkan OlehNYA...

Ya Allah ku bermohon padamu....
murahkan lah rezeki kami...kekalkan lah kasih sayang antara kami..
jauhilah diri kami dari alfa kepada MU..
berikanlah kami kebahagian hidup di dunia & akhirat
Ya Allah ya Tuhan kami...
berikanlah kami rezeki "cahaya mata"
sebagai
pengerat ikatan cinta kasih sayang
antara AKU & DIA
Amin....

Lagu ini : For the rest of My Life,,, by Maher Zain di tujukan
.
.
khas buat En.Suami terchinta
{Mohd. Suhairi Bin Ramli}

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever II`ll be there for you



Terima kasih Tuhan..
terima kasih SUAMI
diatas segala kurnia & kasih sayang yang tak terhingga!
.
.

You`re my husband and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
.
.


Nukilan hati ikhlas dari Isterimu

Ikan tongkol selubung merah

hye...salam hari minggu semua,,,kejap je rasa g kelas blik kelas tup222 dah nk ujung bln februari kan,,how time flies kan !! xrasa pergerakan masa sgt cepat kan di akhir zaman neh...haih bermuhasabah diri kejap hr ni...pape pon jom kita layan menu anak dara + mak dara student hr neh,,,panas2 lg dr dapor! hr ni rajen cket nk hadpet...sbbnya adalah kebosanan! kerja byk tp sumenye stuck...makan x stuck hokey sumenye boleh telan kahkah...
.
.
.
hr ni pon msk per yg ada jer,,,g kedai cr barng basah cket!! just ikan & sayur2 jer cukup la ala cart kan..nk makan sedap duk umah sendiri la!! k jom r kita pe kami masak hr ni..

***************
Ikan Tongkol Selubung Merah
[sila la redho ngan nama resepi neh,,ai yg masak sosuka hati la kan,,,,lalalala]
****************

ikan tongkol mesti kena goreng mcm neh okeh...[tq to pakcik kedai coz tolong potong ikan siap2]


then wat la dia punya kuah/sambal dia..[kuah terlebih that y jd selubung mereah...ngehngeh]

cara nak masak:

1. bwg besar + bwg putih + halia + cili kering [blender jer]
2. tumiskan bhn blender td sampai agak garing & naik minyak
3. pastu tambah bahan perasa SESEDAP RASA + bwg besar hiris + tomato
4. da siap...sonang & simple jer kan!

.
.
.


ni plak sayur yg digoreng oleh cik roslena [ena ni sgt rajin duk kat dapor u ol tau x,,nasi goreng dia mms sodap!!]...sayur goreng kicap! hmmm nampak yummy kan ;-)
( resepinya sama je mcm sayur grg wiyah n3 yg dolu2 dgr kata lain malas nk tulis hakhak)

k...free2 bleh try nanti,,kalo nk rasa anak dara+ mak dara student ni masak!!
jom kita makan!!selamat menjamu selera,,,pssst psst u ol lunch pe hari neh??...daaaa

Saturday, February 19, 2011

Buncis telur kicap ala pemalas!!


hai,,hari ni kita makan pe yang ada kat dapor jer yer,,pe yg ada freez xpayah nk demand2 haha,,so pe yg ada kita leh create jd resepi yg mungkin pelik & dianggap resepi ntah hape2..but i like!!! meh puan wiyah tunjuk resepi goreng sayur mak dara + orang bujang di parit raja neh..
orang2 dlm umah wiyah..silalah redho jer yer,,wiyah x tau jenis masakan apa yang wiyah masak neh! kahkah...telan jer la yer
.
.
k..jom kita tengok


********************
Buncis Telur Kicap ala pemalas macam wiyah
********************

bahan2:

buncis + carrot + tomato
bwg besar + bwg putih + cili padi [hiriskan]
telur [goreng hancur]

cara masak:

1. goreng telur biar hancur
2. then masukkan bahan hiris, masak sampai wangi
3. masukkan sayur + kicap + perasa SESEDAP RASA
4. siap dah!! ;-)



Kegunaan riCe cooKeR


hye...makan pe tgh hr ni? masak kat umah ke...tapau jer? hahhaha...actually wiyah tgh bosan tahap kuasa berapa ntah..xder mood sungguh la hr ni!
wiyah nk wat 1 n3...last week punya cite! haha da basi da kan...xper la basi pon basi la,,ada wiyah kesah??? lalalala
apa guna rice cooker selain dr masak NASI???
.
.
.
bila dah terdesak,,mcm2 bleh buat! nk tau apa guna rice cooker selain dr masak nasi ..kita bleh guna utk wat apa lg??? banyak lagi kegunaannya all tau!!...ha meh nk tunjuk...
.
.
mula2 kita masak telor yer...bkn guna rice cooker tp guna water heater ok!! eh eh keluar topik la plak ni..td kata rice cooker ni cite water heater la plak eh...

rebus telor guna water heater..[kahkah,,ini cik nuha punya keje yer]


kita boleh goreng ikan yang rangup kat dalam neh...


kita bleh wat telur dadar yang gebu & berkrim...mcm iklan Ladies Choice tu ;-)


bleh masak sayur petola yang berkhasiat!! [pikcer time sayur da masak,,transfer dlm periuk lain daa..lupa nk snap time dlm rice cooker tu]

.

.

.


ni semuanya adalah bakti dari rice cooker...baguskan rice cooker neh!!

.

.

semuanya adalah gara2 ini!!

.

dapur gas buat hal..xnk keluar API!!

petang terus keluar pergi carefour beli yang baru..balik xsabar terus pasang..tp API xnak keluar jugak !! haha..agak2 pe masalah??? habis sume gelak...rupa2nya GAS yang habis,,haih teruknya anak dara dlm umah neh,,termasukla wiyah yg dara ++ neh,,tau tau jugak!! kahkah

belajar sampai master tp xtau nk beza GAS abis ngan DAPUR yang rosak...kahkah to u ol semua [housemate],,adakah terdapat hubungan yang signifikan antara GAS dan DAPUR GAS??? lalalala..hipotesis utk PS 1 kita semester ni yer...

.

.

ni la pucanya!! xpasal2 membazir da beli dapur yg baru haih,,,[dapur jgn marah marah yer,,u sgt berjasa pada kami],,walopon buruk tp sgt berbakti hokey

dapor gas zaman mat kilau!! kehkeh

k la..nk g solat zohor plak..da nk masuk asar ne...daaaaaaa!!

Friday, February 18, 2011

Rindu Kamu , rindu kamu, rindu kampung halaman!!!


hai..dah byk hr x update diary ni,,sibuk sgt lately neh dengan assignment & presentation..diam x diam dah dekat 3mggu wiyah berkampung kat parit raja neh...dah 3minggu jugakla xjumpa ngan famili kat kampung & kekasih hati + Chenta hati + penawar hati wiyah = en.suami tersayang,,

knp hari ni wiyah jd rindu sgt22...?
.
.
.
hurm sebenarnye,,,hari ni pagi2 lagi en.hubby dah sms...baby balik tak hari ni??..nk gerak kul brape agak2? en.hubby nk apply cuti...wiyah tanya la kenapa?? en hubby jawab : abg xkemas umah lg la..mesti takut wiyah naik hantu la tu rumah mcm sarang tikus...haih dah bleh bayang umah tu macamana..:-D,,
.
.
itu yang jd teringat kan semua org...haih besnyer la kalo dpt balik!!
.
.
rindu sangat la tu yer..sabar yer abg..baby sedang berjuang ni! haih sedih plak baca SMS td,,dah la time tu duk dlm kelas statistik,,siap bleh berSMS lg,,hahaha sorry abg..baby byk keje sgt xsempat lg di week,,insyaAllah next week eh..siap plan nk ponteng hr isnin & selasa (dpt la blik lama cket..kuikui)


yer la..baby ngaku,,,baby pon rindu abang gak!! sangat2 hokey...200% tau!


apa pon sgt rindukan mereka2 ini semua...rindu sangat2! bukan cket sgt banyak....rasa sebak dah jiwa ni bila teringat so wiyah nk share time famili wiyah berkumpul..time raya jer ada semua,,,time lain hai semuanya sibuk dengan urusan masing2..termasuklah wiyah

layan jer la yer...tp wiyah xder time neh,,turn kat umah mertua ;-(

anak2 buah aku yg bijak & byk mulut especially acha! huhu

skang dah 14 org ank buah + 2 org lg dis year

big famili...rindukan momen2 neh! so sad...:-(

bakal dpt baby baru september dis year...wiyah? hurm xtaulah..hanya mampu berdoa

famili kakak yg ke-2

family kakak-1st
.
.
.
family abg...& adik 2nd last xder,,sori yer! may be next time yer

& sangat2 rindukan kalian semua...SERIUS x tipu!!


ok sampai sini saje..nk tdo & mlm ni nk wat PS lg!! chapter 3 plak..

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul 1432H



~ Salam Maulidur Rasul 1432 Hijrah ~
Tema: 1 Malaysia 1 Ummah

Marilah kita beramai-ramai berselawat keatas Nabi Junjungan Mulia Nabi Muhammad S.A.W....masukknya waktu maghrib, menurut kalendar hijrah/islam maka telah bermulalah hari yang baru..maka maghrib hr ni [kejap lg],,marilah kita memuliakan baginda sempena mengingati hari kelahiran baginda...

***

kepada sesiapa diluar sana yang :-

  • kelapangan masa sila2 kanlah ke masjid terdekat...berselawat beramai2 lebih afdhal dan berkat
  • bagi yang mempunyai rezki lebih/ingin bersedekah..bersedekahlah dan bawalah kueh2 ke masjid sebagai tanda memuliakan baginda
  • bg Wiyah...may be kat rumah je,,baca yaasin & berselawat sendiri [kalo kat kuantan mesti dah berkumpul kat umah ayah & mak akan wat pulut kuning + kari ayam]~ bersempena hari lahir wiyah, cik nor & cik su [semua lahir pd bln rabiul awal...13 & 16 haribulan]
  • ~ berniat utk mensedekahkan sesuatu kepada pelajar SAR KAFA Kg.Sg. Ular balik hujung bulan ni..InsyaAllah semoga dilapangkan masa serta dimurahkan rezeki darinya amin..amin

*********************
sedikit info mengenai mauludur rasul
**********************
Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.



Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa upacara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.



Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.

Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.



" Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya"
-Semoga Mendapat Keberkatan Hidup DariNYA-

Ada apa dengan Hari Kasih Sayang a.k.a valentine??

Bismillahirrahmanirrahim...


selamat pagi semua,,,dah tdur ke? haih awalnyer...wiyah still fresh lg mata neh! k pa pe je la ek...mlm ni wiyah nk membebel & share cket pasal hr valentine..u ol celebrate ke??? wiyah confirm mesti ramai anak muda pasangan yg tgh bercinta..keluar celebrate valentine mlm ni kan...esok plak mesti byk kat paper berita pasal kena cekup ngan Jabatan Agama islam sana sini kan...wink wink ...heheh melalut plak pepagi buta neh

***************
credit to en.google for dis info

Sambutan 14 Februari sebenarnya banyak berkaitan amalan ritual penganut Kristian

TIBANYA 14 Februari tidak lengkap tanpa peringatan supaya umat Islam tidak menyambut Hari Kekasih atau Valentine’s Day yang sudah menjadi sebahagian budaya masyarakat khususnya generasi muda sekarang.


Malah, ia sebagai penjelasan kerana ada yang cuba menghalalkan sambutan Hari Kekasih ini supaya perancangan meraikannya tidak dipandang serong dengan pendapat, ia adalah hari untuk menterjemahkan perasaan kasih sayang bukan saja kepada kekasih, malah juga keluarga serta sahabat handai.

*******************
Sejarah Hari Valentine
*******************

Valentine dalam bahasa Inggeris atau Valentino dalam bahasa Itali adalah berasal daripada nama sebuah keluarga berbangsa Rom, iaitu Valentinus yang juga berasal daripada bahasa Latin iaitu valens yang bermaksud: kuat, aktif, sihat dan seumpamanya

Menurut sejarah pula, perkataan Valentine diambil sempena nama seorang paderi besar Kristian pada zaman pemerintahan Ratu Isabella dari Sepanyol iaitu Saint Valentine. Jasa beliau yang berjaya menumpaskan kerajaan Islam di Cordova, Sepanyol pada 14 Februari 270 masihi begitu bermakna bagi Ratu Isabella sehingga dianggap sebagai kekasih rakyatnya sendiri.

Justeru, 14 Februari disambut setiap tahun oleh rakyat Cordova bagi merayakan kemenangan itu dengan dinamakan hari Valentine....
.
.
.

pendapat mengenai asal-usul Hari Valentine.

1. Hari Valentine bermula ketika pemerintahan empayar Rom iaitu dengan menetapkan 14 Februari sebagai hari cuti orang Juno, ratu kepada dewa dan dewi Rom.

Hari berikutnya iaitu 15 Februari bermulanya Pesta Lupercalia iaitu perayaan tradisional masyarakat Rom iaitu nama pada malam pesta berkenaan, nama gadis Rom ditulis atas kertas dan dimasukkan ke dalam bekas. Setiap pemuda akan mencabut nama dalam bekas itu dan nama yang terpilih akan menjadi pasangannya di sepanjang pesta berlangsung [ masyaAllah]

********************
alhamdulillah esok 15 hb bersamaan 12 rabiul awal adalah hari keputeraan Rasulullah s.a.w.....mari sama2 kita mengagungkan sambutan maulidul rasul tahun ni dengan tema nya


13 rabiul awal plak besday wiyah sbb tu nama jd Robiatul Adawiyah!!! biarla nk ckp ngade2 pon nk bg tau sume...nama wiyah ada sejarah tersendiri!!! u ollll ada ??? kehkeh

**********************

pikcer kat bawah ni sesajer jer..bercuti ker bukit tinggi & janda baik time 14 feb gak,,tp last year punya cite,,,2009 pon ada..nk tgk ker? hahaha ada gak kena lempang wiyah nie...cakap tak serupa bikin ek...lalalallala! bukan bermaksud wiyah celebrate yer..g sana coz kebetulan en.hubby ada keje & wiyah join skali..alkebetulan sama tarikh la plak..hehhehe,,

so bila duk jauh2 mcm neh terasa la tiap2 hari adalah hari kasih sayang bagi kami...nasib baik ada intenet & fon yg bleh we ol berhubung 24 hr via sms,call,ym,fb,blog,email & web cam






sori malas nk caption & describe pikcer tu....just suka2 jer ! tahun ni xde percutian,,kena cut budjet mcm2 nk guna yg lg penting...its ok,wiyah xkisah pon! duk kat umah pon bleh feeling mcm bercuti gak kan [ayat pujuk hati sendiri] kehkeh

k..Tamat

Friday, February 11, 2011

Ayam Masak Hijau


salam...hye semua! malam neh agak free but does't means for d whole night free,,just for a minute,,,take rest! hahaha....ada byk keje nk setel pasal PS wiyah...alhamdulillah dah 70% siap bab 2, malam ni nk go through sampai siap & sambil tu nk update blog ni jap...nk clear kan cket serabut kat kepala neh..hehe

anyway mlm ni wiyah nk update 1 resepi ayam...wiyah kenal resepi ni time attend couse SHO kat PSDC dulu,,slalu makan kat gerai blakang flet kat area semambu...kedai 1st dr kanan! mmg kalo g situ x amik lauk lain..just lauk neh jer! so bila da kawen & ada masa wiyah try2 la wat...syukur menjdi 1st try kali neh,,,hubby pon ckp OK ada kelainan coz slalu msk kicap..masak merah jer tp kali neh ayam masak hijau plak...hehe pernah dgr ker? hurm kalo nk tau rasanya mcm mana..leh try resepi neh [bleh ubah ikut citarasa masing]...

____________________________________________________________________

bahan2 :

ayam 1/2 ekor [ gaul garam kunyit & goreng garing2 lg sedap bg wiyah]
cili padi hijau + cili besar hijau + bwg besar + bwg putih + 1 btg serai [ blend semua]


cara masak :

panaskan minyak & tumiskan bahan blend td sampai naik bau or naik minyak
masukkan ayam goreng tadi then tambah perasa SESEDAP RASA
tambah carrot + tomato + bwg besar hiris [ kalo suka la]
siap utk hidang...simple jer kan :-)

so bleh la try nanti

I
I
I
I
V

so ni la rupa ayam masak hijau



kalo wiyah suka rasa pedas2 + manis & masam cket...makan ngan nasi panas2 mmg best!!

Monday, February 7, 2011

Alhamdulillah...selamat semuanya!

Alhamdulillah syukur pd Tuhan ayah wiyah selamat di bedah..
harap ayah wiyah semakin sihat n happy dpt baca Quran seperti sediakala..
thx 2 Prof. Madya Dr.Khairidzan Mohd Kamal [IIUM eye specialist] n sume staff medical UIAM Kuantan diatas layanan & tempat yg amat selesa pd keluarga kami ..

masa hari opertion tuh wiyah ada kat batu pahat..thats y xdpt teman,,& xdpt nk rakam momen2 tuh,,tp mas cuti CNY baru wiyah sempat bawak ayah g appointment check up perkembangan lepas operate hr tuh...n wiyah record d moment! wiyah masuk dalam bilik ume bilik doktor...3bilik kot ! nk tau perkembangan dr awal sampai akhir...nk tau efek2 dia..thanks to d tuan doktor coz terangkan sejelas2 nye pd wiyah...

wiyah nak share d moment...jom!


check up yg sgt detail...

tgh check kanta mata baru...:-)

retina mata yang baru...sgt2 clear

tgk tuh...dah xder selaput lg!!

hehe..x ketinggalan sempat lg posing kat hosp tu,,,tu anak buah wiyah ' si acha' pantang tgk camera mesti nk join gak..hikhik ikut sape la tuh!

alhamdulillah skang ni ayah wiyah dah ceria & happy mcm dulu..dpt g jalan mcm dulu!! tp kena pakai sun glass tiap masa..mcm jeffry dinn la plak..thanks god for everything!

Tamat

Sepetang di Ladang Jagung


hye semua...u ol suka mkn jagung x? kalo dpt jagung yg fresh slalunya u ol masak ape yer...hurm wiyah neh mmg sgt222 suka kan jagung! xkira la g mana pon kalo terBAU or terNAMPAK org jual cup corn mesti la nak belinye...kalo dulu time stay kat besut ulang alik ke kuantan,,, tiap kali pergi & balik mesti singgah beli JAGUNG punya kat tepi jalan [ kampung pe ntah lupa dah]...so sepanjang jalan we ol makan jagung jer la,,,4 ur info mkn jagung bleh buat kan we ol jadi x ngantuk...faktor penyebabnyer xtau la hahaha!!

hah n baru nk stat cite..actually abg ipar wiyah wat projek tanaman jagung JV ngan peladang...ramai la org kampung join projek ni coz anak benih diberi dgn percuma utk meningkat taraf hidup org kampung !!! bagus kan... [rakyat didahulukan] wink..wink

masa mula2 stat projek dolu wiyah ada gak g kadang2...rasa mcm kejap jer skang dah boleh petik buah tu,,rasanya x sampai 2bln pon tanam da bley dapat hasil..ni la rezeki bila berbudi pada tanah kan!!!

wiyah g kebun just nk bergambar & nyebok2 jer....bkn nk tolong pon kehkeh,,,hurm layan jer la gambar ni yer...


lihatlah ladang jagung terbentang luas


yang ni dah kena tunggu dlm 2 or 3 hari lg br bley dipetik coz isi dia x matang lg [pandai2 jer] kehkeh...mcm expert jer kan bercakap pasal jagung..lalalalalaala ;-)


dalam semak pon jadi jer...:-)

lihatlah jagung luas terbentang...adam sedang berlakon!


tengok ape tu...?

angin kuat di kebun...seronok sgt!

okeh b4 tu kakak wiyah dah bg 1 plastik jagung...petang tu wiyah blik umah terus cergas ke dapor ngan adam coz dia duk sebut...nak agong nak agong!!! kehkeh umur da 3 tahun tp ckp pelat xberbutir langsung kadang tuh...

so...ini la jadinya,kakak cakap jagung xsedap kalo simpan lama coz nanti dia masuk angin,,,so wiyah terus la wat per yg patut utk abiskan sume tuh [jagung fresh mmg manis ]

I
I
I
V

paling senang...wiyah rebus jer + garam cket !!

buah 1st petik,,so isi dia x berapa matang sangat!! kena tunggu cket lg kot..bila dah masak...wiyah sapu cket ngan majerin!! ada rasa masin manis..beshh sgt tau!!

en.hubby suka makan jagung bakar..so wiyah bakar la 4 ketul!! bakar kat atas dapur gas jer tau..utk org yg sgt rajin mcm wiyah neh guna dapur gas jer la kan...kahkah terpaksa rela duk kat dapor kan !!tp alhamdulillah hasilnya x mengecewakan..sama gak bila da masak..sapu ngan majerin! makan panas2 mmg bes


nampak sedap x jagung neh??? nak ? jom g ladang jagung..bleh mkn yg fresh...hehehe

we ol makan untuk 3 org...habis we ol makan!! dasyat tak?? melampau tak?...hahaha,,then bila da kenyang lps magrib keluar g tgk wayang citer KHURAFAT beli popcorn plak..haih jagung lg!! wiyah...wiyah nasib ko la..asyik makan je kejenye....haih ;-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...